Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Frigărui din ceafă de porc și cartofi pai

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

900 g frigărui din carne de porc
500 g cartofi
150 ml vin
200 g usturoi
300 g ceapă albă
10 frunze de dafin
100 g unt
10 g rozmarin
10 g cimbru proaspăt
10 g sare
5 g piper

Preparare

    1

Carnea de porc se scoate din frigider cu o jumătate de oră înainte de a fi preparată. Intr-un vas adânc se pun bucățile de carne peste care se adaugă frunze de dafin care se pot se rupe în bucăți mai mici în prealabil, usturoiul pisat mărunt, două lingurițe de sare, o jumătate de linguriță de rozmarin, o linguriță cu vârf de cimbru si o linguriță de piper proaspăt măcinat. La sfârșit se adaugă vinul și uleiul și se amestecă totul foarte bine pentru a se întrepătrunde condimentele. Se acoperă vasul cu o folie transparentă iar toată compoziția se lasă la frigider pentru 12-24 ore. Ideal ar fi și peste noapte.

    2

În funcție de modalitatea de preparare a frigăruilor, se pregătesc separat bețele pentru carne. Dacă firgăruile se prepară la grătar atunci bețele se lasă înainte în apă rece iar dacă frigăruiele se prepară la cuptor nu mai este nevoie ca bețele să stea în apă. Indiferent de modalitatea aleasă, frigăruile se întorc cu grijă pe toate părțile în timpul preparării, pentru ca acestea să se prăjească uniform.

    3

Separat, se spală și se curață cartofii. Se vor tăia în formă longitudinală de dimensiunea unui pai și în mod egal de preferat, după care se pun cartofii într-un vas peste care se presară puțină sare. Se alege o tigaie suficient de adâncă în care se adaugă ulei si un cubuleț de unt și se adaugă cartofii gata sărați, ceapa albă, usturoiul și cimbrul proaspăt. Se lasă totul la rumenit pâna când cartofii capătă culoarea aurie. La sfârșit cartofii pai se scot pe un șervete de hârtie pentru a absobi excesul de ulei.

    4

Se montează totul pe o tavă. Se așează întâi frigăruile gata preparați, se adaugă sosurile de maioneză si ketchup după preferință, cartofii pai, iar langă, se mai poate adăuga un pahar cu vin roșu.