Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Frigărui de carne de vită cu sos iute de bere

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 618/​2583
    kcal / kJ
  • 21 g
    carbo-hidrați
  • 55 g
    proteine
  • 22 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    618/2583 kcal/kJ, 21 g carbo-hidrați, 55 g proteine, 22 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

900 g carne de vită
2 cepe albe
2 cepe roșii
1 lingură suc de lămâie
1 cățel de usturoi
330 ml bere neagră
150 ml chefir
1 lingură ierburi amestec, tocate
480 g fasole verde
2 lingurițe agent de îngroșare
2 ardei iute
sare
piper
1 linguriță oțet balsamic alb
1 lingură unt

Preparare

    1

Ceapa se curăță. Ceapa albă se taie cubulețe, ceapa roșie se taie fâșii fine. Ceapa roșie se pune de-o parte. La ardeiul iute se scot semințele și se taie cubulețe. Usturoiul se curăță și se taie cubulețe.

    2

Untul se încinge, se călesc în acesta cubulețele de ceapă, la temperatură mică, 3 - 4 minute. Se sting cu bere, se condimentează cu sare, piper, ardei iute, usturoi, și suc de lămâie și se lasă să fiarbă 10 - 15 minute.

    3

Între timp se curăță fasolea. Se pune într-o oală apă cu sare și se dă în clocot. Fasolea se opărește în aceasta 4 - 5 minute până devine „al dente”. Fasolea se trece pe sub apă rece și se taie în diagonală, în bucăți cu o lungime de 1 cm.

    4

Fasolea se toarnă într-un castron, se condimentează cu sare și piper și se amestecă cu chefirul, oțetul, ceapa roșie și ierburile.

    5

Carnea de vită se taie în 8 fășii mai groase și se pun pe bețele de frigărui. Se condimentează și se prăjesc pe grătar, în funcție de temperatură, 5 - 8 minute, întorcându-le de mai multe ori.

    6

Sosul de bere se îngroașă cu agentul de îngroșare. Frigăruile se înmoaie în sosul de bere, se ornează cu salata de fasole și se servesc.