Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Focaccia la grătar cu pesto de pătrunjel

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)

Valori nutritive

(Per porție)

Ingrediente (8 bucăți)

500 g făină de secară alb
30 g drojdie proaspătă
4 linguri ulei de rapiță
1 lingură sare
4 linguri ierburi tocate (de ex. rozmarin, cimbru)

Pentru pesto de pătrunjel:

1 pătrunjel
1 cățel de usturoi
2 roșii uscate, marinate în ulei
20 g nuci
5 linguri ulei de măsline
sare, piper proaspăt măcinat
200 g roșii Cherry
1 frunză de busuioc

Preparare

    1

Făina se cerne într-un castron, se formează în mijloc un crater, se sfărâmițează drojdia în acesta, ce amestecă cu un pic de apă călduță (în total 250 ml) și se lasă să crească maiaua acoperită, aprox. 20 minute. Se adaugă restul de apă, ulei, sare și ierburi, se formează un aluat elastic și se mai lasă să crească aprox. 60 minute.

    2

Pentru pesto se spală, se usucă prin tamponare pătrunjelul și se rup frunzulițele. Se curăță usturoiul, se taie în jumătate, se pasează cu pătrunjelul tocat, roșiile uscate, nucile și uleiul și se condimentează cu sare și piper. Roșiile Cherry se spală și se taie jumătăți.

    3

Aluatul se frământă din nou, se împarte în 8 porții, se rulează în rulouri mici și se mai lasă să crească încă aprox. 20 minute. Focaccia se coace pe grătar pe ambele părți, se unge pe partea superioară cu pesto, se așază roșii pe aceasta, se ornează cu busuioc și se servește.