Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

File de șalău cu salată de țelină și măr

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 672/​2809
    kcal / kJ
  • 74 g
    carbo-hidrați
  • 42 g
    proteine
  • 20 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    672/2809 kcal/kJ, 74 g carbo-hidrați, 42 g proteine, 20 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

4 fileuri file de șalău
1 bulb țelină
3 mere
2 cepe roşii
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
2 linguri verdețuri tocate
250 g orez Basmati
150 g brânză cu mucegai (de exemplu, Roquefort)
1 linguriță unt

Preparare

    1

Fileurile de șalău se lasă să se dezghețe timp de 6 până la 8 ore în frigider, se clătesc cu apă rece și se usucă apăsând ușor. Bulbul de țelină se spală, se decojește și se taie în jumătăți. Merele se spală și se îndepărtează sâmburii cu ajutorul unui extractor.

    2

Cepele se decojesc, țelina, merele și ceapa se toacă în fâșii foarte subțiri și se pun într-un castron. Se adaugă 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 lingură de ulei de măsline, sare, piper și 1 lingură de verdețuri tocate, omogenizând totul și se lasă la marinat circa 10 minute.

    3

Orezul Basmati se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu sare. Brânza cu mucegai nobil se taie în cubulețe mari și se adaugă salatei de țelină și măr. Fileurile de șalău se sărează și se piperează.

    4

Se încinge într-o tigaie restul uleiului de măsline, în acesta prăjindu-se fileurile de șalău pe partea cu pielea timp de 3 până la 4 minute. Fileurile se întorc, se adaugă untul, tigaia se îndepărtează de pe foc iar fileurile se lasă să se mai pătrundă fără foc timp de alte 2 până la 3 minute.

    5

Fileurile de șalău se stropesc cu restul zemii de lămâie, se porționează împreună cu salata de țelină și măr pe 4 farfurii și se servesc presărate cu restul verdețurilor.