Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Falafel „Puterea spanacului”

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 180/​753
    kcal / kJ
  • 18 g
    carbo-hidrați
  • 6 g
    proteine
  • 9 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    180/753 kcal/kJ, 18 g carbo-hidrați, 6 g proteine, 9 g grăsimi

Ingrediente (8 porții)

150 g frunze de spanac congelate
240 g năut din conservă
2 linguri ulei de susan
1 cățel de usturoi
1 lămâie verde bio
1 ceapă verde
1/2 legătură pătrunjel
100 g făină (tip 405)
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță chimen
1/2 linguriță fulgi de chili
2 linguri semințe de susan
2 linguri ulei de floarea soarelui
200 g iaurt, 1,5% grăsime
sare
piper proaspăt măcinat
câteva frunze de mentă

Util

  • Se adaugă 1 lingură de ghimbir ras în amestecul de falafel.


Preparare

    1

Se lasă spanacul la dezghețat și se scurge bine de apă. Se strecoară mazărea și se pasează cu spanacul și uleiul de susan. Se descojește usturoiul și se taie cubulețe fine. Se răzuiește coaja de lămâie verde și se stoarce lămâia. Se spală ceapa verde și pătrunjelul, se taie ceapa verde în rondele fine și se toacă pătrunjelul.

    2

Se amestecă făina cu praful de copt și se frământă piureul de năut până se obține un aluat neted.

    3

Se condimentează cu usturoi, coaja de lămâie verde, ceapă verde, pătrunjel, chimen, ardei iute și sare. Se rulează amestecul în 32 de chiftele egale, se tăvălesc prin susan și se prăjesc aproximativ 5 minute în ulei încins.

    4

Se taie menta în fâșii fine, se amestecă cu iaurtul, sucul de lămâie verde, sarea și piperul și se servește cu chiftelele falafel.