Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Empanadas cu salsa

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 1238/​5182
  kcal / kJ
 • 118 g
  carbo-hidrați
 • 28 g
  proteine
 • 72 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  1238/5182 kcal/kJ, 118 g carbo-hidrați, 28 g proteine, 72 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

125 g făină
125 g mălai
50 g unt
1 linguriță zahăr
3 linguri ulei
1 linguriță lapte
3 roșii
1 ceapă roşie mică
1 ardei gras roșu
1 cartof
1 ardei chili
120 g carne tocată de vită
5-6 tulpini de coriandru
1 lingură suc de lămâie
ulei pentru prăjit
sare
piper

Preparare

  1

Făina, mălaiul, untul, 1 linguriță sare, zahărul, 1 lingură ulei și laptele se frământă într-un castron până se obține un aluat omogen. Aluatul se lasă să se odihnească acoperit, aproximativ 30 de minute.

  2

Între timp, pentru umplutură, se spală roșiile și se lasă să se scurgă, apoi se toacă mărunt. Cepele, ardeiul gras și cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe. Ardeiul chili se curăță, se spală și se toacă mărunt.

  3

Se încing 2 linguri de ulei într-o oală, se prăjește carnea tocată în aceasta, întorcând-o de pe o parte pe alta, aproximativ 3 minute. Se adaugă ardeiul gras, jumătate din ardeiul chili, jumătate din ceapă, jumătate din roșii și cartofi și se fierbe la foc mediu, aproximativ 20 minute, amestecând uneori. Se condimentează cu sare și piper.

  4

Pentru salsa, se spală și se usucă coriandrul prin scuturare, se rup frunzulițele, păstrând câteva, se toacă, apoi se amestecă cu restul de ceapă, roșii și ardei chili. Se condimentează cu sare, piper și sucul de lămâie și se pune deoparte, acoperit.

  5

Se împarte aluatul pentru empanadas în aproximativ 6 bucăți de aceeași mărime și se turtesc pe folie, în lipii rotunde cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.

  6

Umplutura se pune în mijlocul cercurilor de aluat, apoi acestea se împăturesc, formând un semicerc, și se lipesc bine marginile. Uleiul se încinge într-o cratiță sau o friteuză și buzunarele de aluat se prăjesc în grăsimea încinsă, întorcându-le de pe o parte pe alta, 4-5 minute, până se rumenesc. Se scot pe un prosop de bucătărie și se lasă să se scurgă.

  7

Empanadas se așază pe farfurie și se servesc cu salsa și salată.