Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Dulceață de dovleac și citrice
© Burda România

Dulceață de dovleac și citrice

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (5 porții)

2 kg pulpă de dovleac
500 g caise deshidratate
3 portocale mari
2 lămâi
1 grepfrut
3 plicuri zahăr vanilinat sau ½ fiolă esență de vanilie
2 kg zahăr
1 pahar vin alb
tablete de aspirină

Preparare

    1

Rehidratezi caisele în 500 ml apă. Alegi un dovleac în formă de pară, pe care l-ai păstrat în pivniță. Îl cureți de coajă și semințe și îl tai în felioare subțiri sau dai miezul pe răzătoare.

    2

Într-o cratiță mare, emailată, înăbuși timp de 35 de minute dovleacul împreună cu vinul, caisele și apa în care s-au rehidratat.

    3

Într-o altă cratiță, pui zahărul, esența sau zahărul vanilinat, caisele mărunțite, piureul de dovleac, zeama citricelor și o parte din pulpa lor fină, care rămâne pe storcătorul de citrice, dar fără cojile fine albe. Lași să fiarbă timp de 40-45 de minute, timp în care supraveghezi dulceața și amesteci din când în când, cu o lingură de lemn pe care o folosești numai la dulcețuri.

    4

Pui dulceața caldă în borcane de 350-400 ml, spălate și uscate. Când s-a răcit, presari deasupra câte ½ aspirină pisată. Închizi ermetic, folosind capace metalice sau celofan dublu. Este un gem dulce-acrișor, aromat, pe care îl întrebuințezi cu succes ca umplutură pentru cornuri.