Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Curry verde cu legume de vară

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 909/​3784
    kcal / kJ
  • 81 g
    carbo-hidrați
  • 17 g
    proteine
  • 54 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    909/3784 kcal/kJ, 81 g carbo-hidrați, 17 g proteine, 54 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

500 g broccoli
1 dovlecel
2 fire țelină de pețiol
4 fire ceapă verde
250 g caise K-Classic (conservă 820 ml, greutate netă după scurgere 480 g)
80 g ghimbir
2 hașme
2 căței usturoi
2 ardei chili
200 g orez basmati
sare
3 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingură pudră de curry
750 ml lapte de cocos K-Bio
250 ml supă de legume
3 linguri sirop de agave
150 g mazăre congelată
1-2 legătură coriandru

Util

  • Tulpina de broccoli se poate procesa până la partea lemnoasă. Pur și simplu taie inflorescența în bucăți mici sau folosește răzătoarea.


Preparare

    1

Pentru garnitură, se spală legumele și se lasă la scurs. Se pun caisele într-o strecurătoare și se scurg. Se taie inflorescența de la broccoli și apoi se taie în bucăți de mărimea unei mușcături. Se taie dovlecelul în două pe lungime și se taie în felii subțiri de aproximativ 0,5 cm, împreună cu țelina. Se curăță ceapa verde și se taie în inele subțiri. Se tamponează bine jumătățile de caise cu hârtie de bucătărie. Se curăță ghimbirul și se răzuiește mărunt. Se curăță și se taie în bucăți mici hașmele și usturoiul. Se taie ardeiul chili în inele.

    2

Se fierbe orezul în apă ușor sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se încălzește uleiul într-o oală și hașmele, usturoiul, ghimbirul, ardeiul chili, broccoli, dovlecelul și țelina se rumenesc la foc mediu timp de aproximativ 3 minute. Se adaugă pudra de curry și se lasă puțin la fiert. Se adaugă laptele de cocos, stockul de legume și siropul de agave și se fierb la foc mic timp de aproximativ 10 minute. La jumătatea timpului de gătire, se adaugă ceapa verde și mazărea. Se încălzește tigaia grill la foc mare și se prăjesc puțin jumătățile de caise, întorcându-le, pentru a obține niște dungi grozave. Apoi se taie în două sau în trei.

    3

Se spală coriandrul, se usucă și se toacă tulpinile grosier. Se asezonează curry-ul cu sare, se pune în castroane, se așază caisele la grătar deasupra și se servește presărat cu coriandru. Orezul se servește separat.