Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Curcan cu ștrudel de varză roșie și mere umplute
© Burda România

Curcan cu ștrudel de varză roșie și mere umplute

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

800 g piept de curcan file sau pulpă de curcan
100 g țelină, morcovi și praz
200 g ceapă
200 ml vin alb sec
600 g supă concentrată de carne
2 foi de dafin
0.5 legătură cimbru
15 g amidon
20 g unt
piper
sare

Pentru ștrudel:

350 g varză roșie
80 g miez de nucă
2 linguri suc de portocală
2 foi aluat pentru plăcintă
60 g unt
3 linguri pesmet
4 felii de pâine prăjită fără coajă
1 linguriță scorțișoară
1 lingură muștar dulce

Pentru garnitura cu fructe:

3 mere mici
60 g fructe acrișoare uscate (cătină, coacăze, merișoare, cătină)
50 ml vin roșu
1 lingură vin negru dulce
40 g zahăr
50 ml suc de mere
1 lingură unt

Preparare

1

Speli carnea, o presari cu puțină sare și piper și o înăbuși în untul încins, întorcând-o pe toate părțile și picurând periodic câte puțină apă rece. Când pieptul s-a pătruns, îl scoți pe o farfurie și, în grăsimea rămasă, înăbuși legumele, în prealabil curățate și tăiate mărunt.

2

După ce s-au călit puțin, stingi cu vinul sec și cu supa fierbinte, pui carnea și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 2 ore, timp în care ai grijă să întorci carnea. Pasezi sosul, adaugi amidonul diluat cu vinul roșu și fierbi până se îngroașă. Îl sărezi și condimentezi după gust.

3

Toci fin varza roșie și o înăbuși cu zeama de portocală, până scade, apoi încorporezi nuca.

4

Topești untul și, cu jumătate din cantitate, ungi foile de plăcintă, pe care le așezi una peste alta, presărând și pesmet. Întinzi varza pe lungimea unei laturi, rulezi și ștrudelul cu untul rămas. Treci ștrudelul prin pesmetul cu unt și scorțișoară și îl coci la foc iute, până se rumenește.

5

Pentru garnitura cu mere, caramelizezi zahărul, stingi cu vinul sec și lași să scadă la foc mic. Adaugi fructele deshidratate și vinul dulce, iei vasul de pe foc și lași să se pătrundă. Tai merele în jumătate, pe lungime și le îndepărtezi caseta cu semințe. Le înăbuși împreună cu sucul de mere și untul. Le umpli cu fructele rehidratate.


Poate ai poftă și de...