Curcan cu piure și crutoane
Ingrediente (4 porții)
800 g | cartofi |
100 g | unt |
200 ml | lapte |
1 | piept de curcan |
2 | tije de țelină |
felii de pâine veche | |
busuioc uscat | |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se pun trei litri de apă la fiert. Când clocotește se pune pieptul de curcan și se fierbe 60 minute. Se scoate din supă și se pune într-un vas termorezistent. Se presară cu sare, piper și busuioc uscat și se stropește cu ulei de măsline. Se coace 60 minute, la foc moderat.
- 2
Se curăță cartofii, se taie cuburi și se fierb. Se pasează și se freacă bine cu unt și lapte. La final se pune sare după gust.
- 3
Feliile de pâine se taie cubulețe, iar tijele de țelină se taie rondele. Se încing 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se prăjesc rondelele de țelină. Se adaugă cuburile de pâine și se presară busuioc uscat. Se iau de pe foc.
- 4
Se servesc fâșii de piept de curcan cu garnitură de piure și crutoane.