Cuburi cu fructe exotice
Ingrediente (25 bucăți)
Pentru blat:
| 200 g | unt sau margarină |
| 150 g | zahăr |
| 2 | ouă |
| 200 g | făină |
| 0.5 plic | praf de copt |
| 100 ml | lapte |
Pentru umplutură:
| 15 g | gelatină |
| 2 | banane |
| 300 g | brânză dulce |
| 500 g | iaurt |
| 100 g | zahăr |
| 400 ml | frișcă |
| 5 | mandarine |
| 250 g | minibatoane de cocos în ciocolată |
| 50 g | fulgi de nucă de cocos |
Preparare
- 1
Freci untul spumă cu zahărul. Încorporezi treptat ouăle, făina, praful de copt și laptele, mixând în continuare, până obții un aluat omogen. Întinzi aluatul într-o tavă de 25x35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Îl coci la foc mediu, ½ oră.
- 2
Înmoi gelatina în 100 ml apă, iar după 10 minute, o dizolvi la bain-marie. Mixezi miezul bananelor împreună cu iaurtul, brânza și zahărul. Torni în fir subțire gelatina răcorită și amesteci, apoi încorporezi frișca bătută. Introduci crema în frigider pentru ½ oră. Înglobezi gelatina dizolvată și dai la rece 30 de minute.
- 3
Așezi pe blat, în șiruri paralele, felii de mandarine și batoane mici de cocos. Întinzi deasupra crema și decorezi cu nucă de cocos.