Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cruffins de mere coapte

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 484/​2023
    kcal / kJ
  • 49 g
    carbo-hidrați
  • 6 g
    proteine
  • 27 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    484/2023 kcal/kJ, 49 g carbo-hidrați, 6 g proteine, 27 g grăsimi

Ingrediente (8 porții)

100 g stafide
30 ml rom
1 portocală bio
3 mere acre
50 g batoane de migdale
80 g pastă de marțipan
1 linguriță rasă scorțişoară
1 pachet foietaj proaspăt

Util

  • Cruffinurile pot fi preparate și fără grătar. Pentru a face acest lucru, preîncălzește cuptorul la 160 °C pentru circulația aerului (căldură sus/jos: 180 °C) și coace-le pe raftul din mijloc timp de 30 până la 35 de minute, până devin aurii.


Preparare

    1

Înmoaie stafidele în rom timp de 1 oră - de preferat peste noapte. Se spală, se dau pe răzătoare și se stoarce portocala. Curață merele de coajă, taie miezul, taie un măr în 8 rondele egale. Celelalte două se taie mărunt și se stropesc cu suc de portocale.

    2

Prăjește migdalele într-o tigaie până se rumenesc. Smulge marțipanul și frămă cu stafidele de rom, coaja de portocală, merele tăiate cubulețe, migdale și scorțișoară.

    3

Preîncălzește grătarul la 180°C. Întinde aluatul foietaj pe lungime și întinde uniform crema de caramel deasupra. Taie 3 centimetri la marginea de sus. Întinde amestecul de mere peste cremă și rulează de jos în sus. Taie rulada în 8 felii egale.

    4

Taie hârtia de copt în 8 bucăți (15 x 15 centimetri), tapotează cu ea godeurile unei forme de brioșe, introdu un inel de mere și o spirală de foietaj.

    5

Coace cruffinurile pentru aproximativ 30 de minute la foc indirect și cu capacul închis. Lasă-le să se răcească, scoate-le din formă, pudrează cu zahăr pudră și servește cu înghețată, după preferințe.