Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Crostini cu mozzarella și ardei

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 431/​1804
    kcal / kJ
  • 37 g
    carbo-hidrați
  • 17 g
    proteine
  • 24 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    431/1804 kcal/kJ, 37 g carbo-hidrați, 17 g proteine, 24 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

1 bulb mare de fenicul
60 ml ulei de măsline extravirgin
1 ceapă roșie mică
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
2 lingurițe oțet balsamic
150 g brânză mozzarella
100 g frunze de salată amestecate
15 g frunze proaspete de busuioc
1 pâine ciabatta tăiată felii groase
1 cățel de usturoi
sare
piper negru, proaspăt măcinat

Preparare

    1

Se încălzește grilul la foc mare. Se taie bulbul de fenicul în jumătate pe lungime, apoi se taie fiecare jumătate pe lungime în felii groase de 1 cm, dar nu se taie până la capăt, astfel încât feliile să rămână atașate între ele. Se pun jumătățile pe o tavă de copt cu partea tăiată în jos și se ung ușor cu 1 lingură de ulei.

    2

Se taie ceapa și ardeii în jumătate și se pun în tava de copt, cu părțile tăiate în jos. Se frig legumele 10-15 minute, întorcându-le o dată, până când feniculul s-a rumenit, iar ceapa și ardeii sunt fragezi și înnegriți pe alocuri.

    3

Se scot legumele pe un tocător (grilul se lasă în funcțiune). Toate sucurile din tava de copt se toarnă într-un castronel și se amestecă cu restul de 2 linguri de ulei și cu oțetul balsamic. Se pun sare și piper după gust.

    4

Ardeii și ceapa se taie felii groase. Se taie jumătățile de fenicul la bază, ca să se separe feliile. Toate legumele se pun într-un castron. Se toarnă sosul deasupra și se amestecă bine, astfel încât legumele să se îmbibe uniform cu sos. Se adaugă mozzarella tăiată cubulețe, frunzele de salată și busuiocul, punându-le deasupra legumelor (nu se amestecă încă).

    5

Se pun feliile de ciabatta pe o tavă curată și se coc 2-3 minute sau până se rumenesc pe ambele părți. Se taie cățelul de usturoi în jumătate și se freacă o parte din fiecare felie cu suprafața tăiată a usturoiului; usturoiul se aruncă.

    6

Se amestecă mozzarella, salata și legumele, apoi se pun peste feliile de ciabatta rumenite. Se servesc imediat.