Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Croque monsieur din piept de porc afumat

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg piept de porc afumat
8 felii de pâine toast
500 g brânză emmentaler
1 l lapte
100 g făină
1 legătură ceapă verde
200 g salată mixtă
100 ml ulei de măsline
100 g unt
6 ouă
10 g sare
10 g piper
10 g nucșoară

Util

  • Pentru o savoare deosebită, acest fel de mancare se servește cald.


Preparare

    1

Carnea se taie în felii subțiri de aproximativ 1 cm, se masează cu ulei de măsline, sare și piper și se rumenește 2-3 minute în tigaie pe fiecare parte, la foc mediu, până ce aceasta capătă o culoare ușor aurie. După care, feliile de piept de porc se așează în tavă cu puțin unt și se țin la cuptor pentru aproximativ 20 minute, la foc mediu (150°C - 160°C).

    2

Separat, se prepară sosul bechamel. Într-o cratiță se pune untul la topit după care se adaugă făina și se amestecă un minut pe foc până când untul este în totalitate absorbit. Se toarnă laptele cald în fir subțire și se amestecă încontinuu cu un tel. Se amestecă pe foc până se obține un sos cremos. Se adaugă sare, piper și nucsoară după gust.

    3

Feliile de pâine se ung pe o parte cu unt și se prăjesc puțin în tigaie, pe ambele părți. Se ung apoi cu sos bechamel, se așează câte o felie de piept de porc și câte o felie de brânză emmentaler apoi se lipesc câte două felii. Se unge pe deasupra cu restul de sos și se rade brănza emmentaler.

    4

Totul se așează pe o tavă și se pun în cuptorul încins pentru aproximativ 10 minute sau până când se topește brânza emmentaler și pâinea devine crocantă iar pe deasupra se presară ceapa verde.

    5

Croque monsieur se servește cu ou deasupra, prăjit sau poșat după preferință, alături de mixul de salată presarat cu puțin ulei de măsline, sare și piper după gust.