Creveți în unt, rodie și vanilie
Ingrediente (4 porții)
| 1 | portocală |
| 1 | ardei gras verde și roși |
| 2 | cepe eșalotă |
| 1 | rodie |
| 500 ml | supă |
| 200 g | mei |
| 2 linguri | ulei de măsline |
| 2 | creveți uriași |
| 1 lingură | unt |
| miezul de la 1 păstaie de vanilie | |
| 100 g | crème fraîche |
| sare, piper proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se decojește portocala și desface în felii. Se înjumătățește ardeiul gras roșu, se curăță, se spală și se decupează stele din acesta; ardeiul gras rămas se taie în cubulețe.
- 2
Decojiți cepele eșalotă și tăiați-le în cubulețe fine. Desprindeți semințele de rodie și stoarceți sucul din acestea cu ajutorul unei prese de lămâi.
- 3
Se dă în fiert supa, se adaugă meiul și se lasă să se pătrundă acoperit timp de cca 20-25 de minute. Se sotează cepele eșalotă și ardeii grași în ulei încins.
- 4
Se spală creveții și se tamponează cu un prosop. Se încinge untul și miezul de vanilie, se adaugă creveții și se prăjesc timp de cca 5 minute.
- 5
Se rafinează meiul cu portocala, ardeii grași, cepele șalotă și crème fraîche și se condimentează cu sare și piper.