Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Crème brûlée cu cafea

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

2 căni frișcă
1/4 cană boabe de cafea prăjite, zdrobite cu ciocanul într-o pungă de plastic
1 cană zahăr
1/2 cană apă
1 cană lapte
1 cană smântână lichidă
8 gălbenușuri de ouă mari
1/4 linguriță sare
8 lingurițe zahăr brut

Preparare

  1

Se dau în clocot 1 cană de frișcă și boabele de cafea într-o cratiță pentru sos. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă să stea între 20 de minute și 1 oră.

  2

Se preîncălzește cuptorul la 160 ºC. Se amestecă 2/3 cană zahăr și 1/2 cană apă într-o cratiță pentru sos pe foc mic, până când se dizolvă zahărul. Se mărește focul și se dă în clocot, curățând din când în când pereții vasului cu o pensulă pentru patiserie, udă. Se lasă la fiert fără a amesteca până când siropul este de culoare chihlimbarie-închis, rotind din când în când cratița, circa 11 minute. Se ia cratița de pe foc și se adaugă restul de 1 cană de frișcă (amestecul va face bule). Se amestecă pe foc mic până când caramelul e moale și uniform. Se adaugă laptele și smântâna lichidă, apoi frișca infuzată cu cafea și se amestecă; se strecoară pentru a înlătura boabele de cafea.

  3

Se bat gălbenușurile cu sarea și restul de 1/3 cană de zahăr într-un castron mare. Se toarnă treptat, bătând cu telul, amestecul de frișcă. Se strecoară crema într-o cană mare de măsurat.

  4

Se aranjează opt cupe de șarlotă din silicon sau din metal într-o tavă. Se adaugă apă caldă în tigaie cât să ajungă la jumătatea cupelor.

  5

Se coc cremele în cuptor circa 65-70 de minute. Se transferă cupele din baia de apă direct în frigider. Se răcesc neacoperite minimum 3 ore, până la 1 zi.

  6

Se presară câte o linguriță de zahăr brut pe fiecare cupă. Cu ajutorul unui pistol de caramelizat, se topește zahărul pe fiecare porție de cremă până devine chilimbariu-închis. Se pun cremele la frigider până se întărește topping-ul, între 30 de minute și 1 oră. Se servesc cremele reci.