Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
kaufland.ro/retete
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/71/61/Asset_1757161.jpg

Cremă de unt cu cafea

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

2 linguri cafea foarte tare, călduță
1 cană unt moale
0.75 cană zahăr tos
3 gălbenușuri

Preparare

1

Se dizolvă zahărul în cafea, într-o crăticioară pe foc potrivit. Trebuie avut grijă să nu se formeze cristale de zahăr. Se fierbe, fără să se amestece, până ajunge la 114°C sau punctul de fondant.

2

Se bat gălbenușurile la aburi, cu mixerul la viteză maximă, până se îngroașă și se albesc. Se adaugă treptat siropul. Se ține pe foc până când amestecul rămâne pe o lingură de metal sau arată 72°C pe un termometru instant. Se pune imediat cratița în apă cu gheață și se amestecă până când crema se răcește.

3

Se freacă untul într-un castron, până se face cremă. Se încorporează în amestecul de ou. Poate fi păstrată la frigider pentru 5-6 zile.