Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Cremă de ciocolată cu pară condimentată

Cremă de ciocolată cu pară condimentată

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 697/​2916
    kcal / kJ
  • 58 g
    carbo-hidrați
  • 7 g
    proteine
  • 44 g
    grăsimi
  • 5
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    697/2916 kcal/kJ, 58 g carbo-hidrați, 7 g proteine, 44 g grăsimi, 5 UG

Ingrediente (4 porții)

200 g ciocolată albă
100 g frișcă
1 pară
2 cuișoare
1 păstaie de vanilie
3 crenguțe cimbru
12 praline
250 ml vin roșu
0.5 linguriță scorțișoară
200 g smântână

Util

  • Se spală para, se curăță, se taie în opt fâșii și se scot sâmburii. Cimbrul se spală, se usucă prin scuturare. Se dau în clocot 250 ml apă, vinul roșu și condimentele, iar apoi se adaugă para și se lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 10 minute. La final, se pune deoparte și se lasă să se răcească. Pentru crema de ciocolată se taie în lungime păstaia de vanilie și se scoate miezul. Ciocolata se toacă în bucăți mari și se încălzește împreună cu miezul de vanilie și frișca până se topește ciocolata. Se ia oala de pe foc și se încorporează smântâna. Câte 2 bucăți de pară se așază în pahare, se pune un strat de cremă de ciocolată, iar apoi 3 praline și se lasă la răcit pentru aproximativ 1 oră. Se servește ornată cu cimbru.


Preparare

1

Se spală para, se curăță, se taie în opt fâșii și se scot sâmburii. Cimbrul se spală, se usucă prin scuturare.

2

Se dau în clocot 250 ml apă, vinul roșu și condimentele, iar apoi se adaugă para și se lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 10 minute. La final, se pune deoparte și se lasă să se răcească.

3

Pentru crema de ciocolată se taie în lungime păstaia de vanilie și se scoate miezul. Ciocolata se toacă în bucăți mari și se încălzește împreună cu miezul de vanilie și frișca până se topește ciocolata. Se ia oala de pe foc și se încorporează smântâna.

4

Câte 2 bucăți de pară se așază în pahare, se pune un strat de cremă de ciocolată, iar apoi 3 praline și se lasă la răcit pentru aproximativ 1 oră. Se servește ornată cu cimbru.


Poate ai poftă și de...