Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cremă bavareză cu cafea

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

250 ml lapte
300 ml smântână grasă pentru frișcă
100 g zahăr
6 gălbenușuri de ouă mari
4 foi gelatină
125 ml cafea tare, răcită
scorțișoară

Preparare

  1

Se pun într-o crăticioară 125 ml de smântână și 1/4 cană (50 g) de zahăr, și se dă totul în clocot pe foc potrivit. Se ia amestecul de pe foc, se dă deoparte.

  2

Într-un castronel se bat gălbenușurile cu restul de zahăr și un praf de scorțișoară, cu mixerul la viteză maximă, până se deschid la culoare și se îngroașă.

  3

Se adaugă treptat laptele fierbinte peste gălbenușuri, amestecând cu o lingură de lemn până se încorporează. Se pune amestecul la loc în cratiță și se ține pe foc mic. Se amestecă tot timpul, până când combinația capătă consistența unei creme de vanilie. Se dă deoparte să se răcorească.

  4

Se lasă foile de gelatină în apă rece până se înmoaie, circa 5 minute. Se scurg și se storc ușor. Se adaugă în crema fierbinte, amestecând până se dizolvă. Se adaugă și se amestecă bine cafeaua.

  5

Se strecoară crema printr-o sită într-un castron. Se pune la frigider și se lasă până când aproape se încheagă, circa 15 minute.

  6

Într-un castronel se bate restul de smântână, cu mixerul la viteză maximă, până când se formează creste moi. Se încorporează smântâna în cremă.

  7

Se ung ușor cu ulei opt forme de cremă de 1/2 cană (125 g). Se umplu cu compoziție și se țin la frigider până se întăresc, circa 4 ore.

  8

Pentru servire, se desprinde ușor marginea cremei de pereții formelor și se răstoarnă pe farfurii individuale.