Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cozonac împletit

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (15 porții)

500 g făină
250 ml lapte
80 g zahăr
1 cub drojdie proaspătă (= 42 g)
80 g unt
1/2 linguriță sare
1 ou
50 g stafide înmuiate
50 g migdale
1 gălbenuş de ou
50 g migdale tocate
coaja rasă de la 1 lămâie
unt topit

Preparare

    1

Se pune făina într-un castron și se formează o movilă cu adâncitură în mijloc. Se încălzesc într-o cratiță 2 linguri de lapte și se adaugă 1 linguriță de zahăr. Se sfărâmă drojdia și se amestecă până la omogenizare.

    2

Se toarnă amestecul de drojdie în castron și se acoperă cu puțină făină. Se ține acoperit la cald aproximativ 20 de minute, până când crapă suprafața făinii. Apoi se adaugă restul de lapte și de zahăr, untul, sarea și oul și se amestecă bine până când aluatul se omogenizează. Se mai frământă apoi puternic timp de 10 minute, până când aluatul nu se mai lipește de castron. Se acoperă și se lasă să dospească 30 de minute.

    3

Se încălzește cuptorul la 200°C (gaze 3-4). Se încorporează în aluat coaja de lămâie, stafidele uscate și migdalele. Se împarte aluatul în trei părți egale, se rulează în suluri și se împletesc. Se apasă capetele, apoi se unge cu unt topit și se pliază.

    4

Se mai lasă să crească încă 20 de minute. Se unge cu gălbenuș și se presară cu migdale tocate. Se unge tava de copt cu unt și se coace cozonacul aproximativ 1 oră. Dacă se rumenește prea repede, se acoperă cu o folie de aluminiu.