Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Covrigi curcubeu
© Redacția Kaufland

Covrigi curcubeu

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 429/​1805
  kcal / kJ
 • 53.2 g
  carbo-hidrați
 • 11.9 g
  proteine
 • 18.2 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  429/1805 kcal/kJ, 53.2 g carbo-hidrați, 11.9 g proteine, 18.2 g grăsimi

Ingrediente (8 bucăți)

500 g făină
30 g drojdie proaspătă
1 lingură zahăr
250 ml lapte călduţ
1 linguriţă sare
100 g unt moale
colorant alimentar (roşu, verde, galben, albastru)
200 g cremă de brânză
1-2 linguri zeamă de lămâie
1 linguriţă miere
2 mere
hârtie de copt

Preparare

  1

Cerneţi făina într-un castron, faceţi o adâncitură la mijloc, sfărâmaţi drojdia în aceasta, presăraţi zahăr pe ea, amestecaţi cu puţin lapte, acoperiţi şi lăsaţi să se odihnească cca. 30 de minute într-un loc cald. Adăugaţi sare, restul de lapte şi untul, frământaţi aluatul şi împărţiţi-l în 4 porţii. Coloraţi fiecare porţie de aluat cu câte un colorant alimentar, rupeţi apoi aluatul în bucăţele, frământaţi-le scurt împreună până când obţineţi un aspect marmorat şi lăsaţi-l să se mai odihnească timp de încă cca. 30 de minute.

  2

Întindeţi între folii o foaie de aluat cu o grosime de cca. 3 cm şi decupaţi cercuri (Ø 8 cm). Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn, perforaţi găuri în mijloc şi lărgiţi-le puţin cu degetele. Scufundaţi scurt covrigeii în apă care fierbe, uscaţi-i prin tamponare cu un şervet, aşezaţi-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-i în cuptorul preîncălzit la 180 °C (gaz: treapta 4, convecţie aer 180 °C) cca. 15-20 de minute. Lăsaţi covrigiii să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.

  3

Amestecaţi crema de brânză cu zeamă de lămâie şi adăugaţi miere. Spălaţi merele, curăţaţi-le de sâmburi şi tăiaţi-le în felii groase de cca 1 cm. Tăiaţi covrigii în jumătăți, ungeţi o jumătate cu crema de brânză şi aşezaţi apoi felii de măr. Pentru transport, aşezaţi deasupra celelalte jumătăți şi ambalaţi-i într-o cutie pentru sandvișuri.