Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cotlet de porc Wellington

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg cotlet de porc
100 ml ulei de măsline
500 g ciuperci
200 g ceapă
200 ml vin alb
100 g unt semi sărat
2 bucăți clătite
100 g muștar de Dijon
4 ouă
1 pachet foietaj proaspăt
4 căței de usturoi
10 g sare
8 g piper
15 g mix de condimente

Preparare

    1

Pentru o mai bună frăgezire a cotletului, acesta se păstrează la saramură pentru aproximativ 36 de ore. În ceea ce privește prepararea saramurei este nevoie de: 2 linguri de sare grujoasă, 1 lingură boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 linguriță boabe de muștar, 1 baton de scorțișoară. Se amestecă toate ingredientele până se topește sarea.

    2

Se pune cotletul în saramură, se acoperă vasul cu o folie și se lasă totul la frigider pentru cel puțin 24 de ore. Ulterior, se scoate cotletul din saramură, se șterge de apă, se lasă 1-2 ore să se usuce la temperatura camerei.

    3

Într-o tigaie întinsă se pune puțin unt. Se călește carnea pe toate părțile cât să prindă o crustă aurie. Se potrivește tigaia la foc mic după care cotletul se stinge cu vin pentru o mai bună frăgezire. Se scoate cotletul de porc pe un fund de lemn și se lasă să se răcească. După preferință se poate unge cu muștar.

    4

Separat, într-o tigaie non-aderentă se topește un cub de unt, se adaugă ciupercile tăiate felii sau cuburi și se călesc si acestea la foc iute până când sosul lăsat din ciuperci scade considerabil. Toată compoziția se asezonează cu sare, piper și puțin cimbru și se lasă apoi să se răcorească.

    5

Pe masa de lucru se intinde aluatul foietaj. Peste aluat se pun foile de clătite, apoi umplutura de ciuperci. Se așează cotletul în mijloc și se rulează cât mai strâns. Surplusul de aluat de la capete se taie și se lasă deoparte. Se unge aluatul cu gălbenușul de ou, se crestează cu o furculiță sau cuțit bine ascuțit. Se lasă în cuptorul încins la temperatură de 180°C pentru aproximativ 40 de minute.

    6

La sfârșit se lasă să se odihnească un sfert de oră, se feliază și se servește cu garnitura preferată. Pentru garnitură se poate opta fie pentru o salată ușoară cu legume de sezon fie murături asortate.