Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Cotlet de porc fără os cu sos de ciuperci

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg cotlet de porc fără os
1 kg ciuperci
500 g roșii
2 cepe mari
100 g unt
2 căței usturoi
50 g coriandru proaspăt
2 legături pătrunjel proaspăt
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Se taie cotletul în fâșii groase de 1 cm, se presară cu sare, piper și usturoiul mărunțit, pe amble părți și se lasă deoparte până când se prepară și restul ingredientelor. Separat, într-o tigaie încinsă în prealabil cu un cubuleț de unt se pune carnea la rumenit pe ambele părți, până își schimbă ușor culoarea într-o crustă aurie și se scoate pe o farfurie.

    2

Separat, ceapa se taie în bucățele mici și într-o tigaie se pune ceapa și un pahar cu apă, apoi se adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe iar apoi se adaugă carnea gata preparată și condimentată. Se pune totul la foc mic peste care se adaugă apă până se acoperă carnea cu totul și se lasă la fiert la foc mic. Când sosul a scăzut până la jumătate, se scoate carnea pe o farfurie iar sosul de ceapă ramas se blenduiește până când acesta se va îngroșa și va căpăta o consistență frumoasă. Se pune sosul înapoi în tigaie și se mai lasă la fiert câteva minute.

    3

Între timp, se încinge cuptorul la 200°C unde se ține cotletul de porc la cuptor, de preferat într-o tavă de inox, pentru aproximativ 20 de minute peste care se aduagă o ceapă tăiată în patru și puțin unt și se mai lasă la cuptor până se întrepătrund ingredientele.

    4

Cu 10 minute înainte de a scoate cotletele de porc de la cuptor, în sosul preparat mai devreme se adaugă ciupercile iar după aproximativ 1 minut ciupercile încep să elibereze sucurile. Se gătește sosul în continuare timp în care sucurile de la ciuperci fierb și o parte dintre ele se reabsorb de ciuperci, ceea ce va conferi o aromă bogată în gust. Când sosul din tigaie s-a evaporat și ciupercile sunt frumos caramelizate și capătă o crustă maronie, se adaugă pătrunjelul proaspăt și cimbrul.

    5

Cotletul de porc se servește cu sosul de ciuperci alături de garnitura preferată sau o salată peste care se presară pe deasupra preparatului coriandru proaspăt.