Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cotlet de porc in sos basquise

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

800 g cotlet de porc
500 g ardei gras
50 ml ulei de măsline
300 g roșii Cherry
100 g ceapă
100 g morcovi
200 g pastă de roşii
100 g busuioc
100 g usturoi
10 g sare
5 g piper
5 g cimbru proaspăt

Preparare

    1

Cotletul de porc se porționează în mai multe felii și se condimentează cu sare, piepr și cimbru proaspat după care se lasă la marinat timp de 30 de minute. Carnea gata condimentată se rumenește pe ambele părti într-o tigaie bine încinsă cu puțin ulei până ce prinde culoare iar înainte să se oprească focul se adaugă usturoiul. Se lasa preț de câteva secunde apoi se stinge focul și se lasă deoparte.

    2

Între timp, se adaugă într-o tigaie unsă cu unt (ardeiul gras, ceapa, morcovii, roșii cherry) pentru a fi rumenite puțin. Se reduce flacăra de foc și peste legume se toarnă pasta de roșii și busuiocul. Sosul se lasă la fiert la foc foarte mic pentru 8-10 minute pentru a se îngroșa frumos. La final se adaugă un cațel de usturoi ca să aibă o aromă proaspată.

    3

Se stinge focul de sub tigaie și se scufundă feliile de cotlet în acest sos parfumat. Acest preparat se poate servi cu un pahar de vin rose.