Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cotlet de porc cu cartofi și ciuperci

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg cotlet haiducesc
1 kg cartofi albi
100 ml ulei de măsline
50 g semințe de in
100 g unt
200 g morcovi
100 g parmezan
50 g tarhon
2 legături pătrunjel verde
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Se scoate carnea din frigider de preferat cu o seară înainte de a fi preparată și condimentează cu sare, piper, tarhon după gust, și se lasă la frigider 20 de minute să se frăgezească și să se întrepătrundă toate condimentele pentru un gust aromat.

    2

Separat, se curăță, se spală și se toacă după preferință: grosier, mărunt sau julien și se așează într-o tigaie non-aderentă în care se topește un cub de unt, se adaugă si puțin ulei și se lasă câteva minute la călit. După aceea, ingrediente se pun peste cotlet. Cotletul haiducesc se așează într-o tavă alături de cartofii curățați, spălați și tăiați în patru. După ce cartofii sunt alături de carne, aceștia se asezonează cu sare, piper și câteva frunze de pătrunjel verde.

    3

Se încinge cuptorul la temperatura de 180°C iar tava se lasă la gătit pentru aproximativ jumătate de oră, picurându-se un pic câte un pic pe deaspura feliilor de cotlet sosul în care au fost prăjite ceapa și morcovii. În tavă se mai adaugă și aproximativ 200 de ml de apă și se mai lasă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. După 10 minute de coacere se pot întoarce feliile de carne pe partea cealaltă astfel încât carnea să se gătească uniform. ,

    4

Se adaugă parmezan si se mai lasă în cuptor câteva minute. Acest fel de mâncare se poate servi cald, cu murături asortate, salată de sezon sau ardei iuți.