Cotlet de porc cu cartofi gratinați
Ingrediente (6 porții)
| 1 kg | cotlet de porc cu os, feliat |
| 500 g | cartofi |
| 250 g | sos gorgonzola |
| 400 g | ceapă albă |
| 200 ml | vin alb |
| 50 g | ghimbir |
| 100 ml | sos de soia |
| 100 g | salată verde |
| 10 g | sare |
| 8 g | piper |
| 100 g | unt |
Preparare
- 1
Se curăță cartofii, se taie în fâșii longitudinale egale iar separat se prepară marinada pentru carne.
- 2
Într-un bol încăpător se adaugă vinul alb, sosul de soia, coriandru proaspăt, cepele tăiate în sferturi, sare, piper și puțin ghimbir pentru gust.
- 3
Mixul acesta se fierbe pentru 2 minute și se toarnă deasupra cărnii iar apoi se ține la marinat minim o oră.
- 4
După ce carnea a stat la marinat, aceasta se trage în tigaie, în puțin ulei de măsline, pe ambele parți pentru a prinde o crustă de culoare aurie.
- 5
Între timp, se încinge cuptorul la 200°C unde se ține cotletul la cuptor de preferat într-o tavă de inox, peste care se aduagă o ceapă tăiată în patru și puțin unt și se mai lasă aproximativ 6 minute.
- 6
Cu 10 minute înainte de a scoate cotletele de porc cu os feliat de la cuptor, se va turna sosul de marinadă pentru a se forma glazura teryaki, se presară cu ambudență sosul gorgonzola și se va adăuga o crenguță de coriandru proaspat.
- 7
Acest fel de mâncare se servește alături de de mai multe felii de salată.
- 8
Pe deasupra cotletului si a cartofilor se presară după gust sare, piper și coriandru.
- 9
Recomandare: Pentru o friptură mai fragedă, se recomandă lăsarea cărnii la marinat, la frigider, peste noapte.