Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cotlet de porc cu cartofi gratinați

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg cotlet de porc cu os, feliat
500 g cartofi
250 g sos gorgonzola
400 g ceapă albă
200 ml vin alb
100 g unt
50 g ghimbir
100 ml sos de soia
100 g salată verde
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Se curăță cartofii, se taie în fâșii longitudinale egale iar separat se prepară marinada pentru carne.

    2

Într-un bol încăpător se adaugă vinul alb, sosul de soia, coriandru proaspăt, cepele tăiate în sferturi, sare, piper și puțin ghimbir pentru gust.

    3

Mixul acesta se fierbe pentru 2 minute și se toarnă deasupra cărnii iar apoi se ține la marinat minim o oră.

    4

După ce carnea a stat la marinat, aceasta se trage în tigaie, în puțin ulei de măsline, pe ambele parți pentru a prinde o crustă de culoare aurie.

    5

Între timp, se încinge cuptorul la 200°C unde se ține cotletul la cuptor de preferat într-o tavă de inox, peste care se aduagă o ceapă tăiată în patru și puțin unt și se mai lasă aproximativ 6 minute.

    6

Cu 10 minute înainte de a scoate cotletele de porc cu os feliat de la cuptor, se va turna sosul de marinadă pentru a se forma glazura teryaki, se presară cu ambudență sosul gorgonzola și se va adăuga o crenguță de coriandru proaspat.

    7

Acest fel de mâncare se servește alături de de mai multe felii de salată.

    8

Pe deasupra cotletului si a cartofilor se presară după gust sare, piper și coriandru.

    9

Recomandare: Pentru o friptură mai fragedă, se recomandă lăsarea cărnii la marinat, la frigider, peste noapte.