Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cotlet haiducesc afumat cu cartofi și ceapă caramelizată

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg cotlet haiducesc afumat
900 kg cartofi (100 g fiecare), tăiați în sferturi
100 g unt
2 cepe mici
2 căței de ustoroi
100 ml ulei de măsline
2 fire de busuioc
2 fire de cimbru
50 g piper negru boabe
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Cotletul haiducesc se lasă la marinat pentru cel putin 24 de ore. Pentru prepararea marinadei se vor alege condimentele, se vor spăla frunzele de cimbru și busuioc și se va curăța usturoiul. Se pun toate condimentele într-un blender, alături de ierburile tocate mărunt. După ce s-au mărunțit, se adaugă în blender și usturoiul pisat împreună cu uleiul. Toate ingredientele se vor amesteca bine în blender și astfel se va obține marinada.

    2

După marinare, cotletul haiducesc afumat se feliază, iar feliile rezultate se masează foarte bine pe fiecare parte, pentru ca acestea să se întrepătrundă și se vor așeza într-o cutie închisă la rece peste noapte. După marinare se scot feliile de cotlet din frigider și se așează într-o tigaie în care se toarnă puțin ulei de măsline pentru a fi rumenite pe ambele părți timp de aproximativ 2 minute până când capătă o culoare arămie. Nu este nevoie să fie lăsate mai mult, deoarece cotletul haiducesc se va introduce la cuptor pentru a fi gătit complet. Pentru o savoare în plus se mai poate adaugă si puțin unt lasandu-se la gatit la foc mic pentru încă câteva minute.

    3

Ceapa se curăță, se spală, și se toacă după preferință, grosier, mărunt sau julien și se așează într-o tigaie non-aderentă în care se topește un cub de unt, se adaugă si puțin ulei și se lasă câteva minute la călit. După aceea, ceapa se pune peste cotlet. Cotletul haiducesc se așează într-o tavă alături de cartofii curățați, spălați și tăiați în patru. După ce cartofii sunt alături de carne, aceștia se asezonează cu sare, piper și câteva frunze de pătrunjel verde.

    4

Se încinge cuptorul la temperatura de 180°C iar tava se lasă la gătit pentru aproximativ jumătate de oră, picurându-se un pic câte un pic pe deaspura feliilor de cotlet marinada în care a fost prăjită carnea. În tavă se mai adaugă și aproximativ 200 de ml de apă și se mai lasă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. După 10 minute de coacere se pot întoarce feliile de carne pe partea cealaltă astfel încât carnea să se gătească uniform.

    5

Acest fel de mâncare se poate servi cald, cu murături asortate, salată de sezon sau ardei iuți.