Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cornuri cu șuncă

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 bucăți)

250-300 g aluat de foitaj, refrigerat sau congelat
făină pentru a întinde foile

Pentru umplutură:

50 g șuncă
50 g mușchi țigănesc
1 castravecior murat

Glazură:

2 linguri smântână
2 linguri apă

Preparare

    1

Foile de aluat congelate se așază unele lângă altele și se lasă să se decongeleze la temperatura camerei. Se clătește cu apă rece o tavă de copt. Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie circulară de aluat, groasă de 3-4 mm.

    2

Foaia se taie ca un tort, în 8 felii. Se crestează marginile rotunjite, cca 2 cm spre centru. Cele două colțuri se îndepărtează puțin unul de altul.

    3

Pentru umplutură se taie mărunt șunca, mușchiul țigănesc și castraveciorul și se amestecă bine. Se așază câte o linguriță din această umplutură în dreptul părților crestate; se presează umplutura cu dosul linguriței și se rulează. Rulourile se răsucesc sub formă de cornulețe și se așază pe tavă. Se pun la frigider.

    4

Cuptorul se încinge la 220˚C. Se amestecă smântâna cu apă și se ung cornurile. Se coc cca 10-15 minute în cuptorul încins, până se rumenesc. Se reduce temperatura din cuptor la 160˚C și se mai coc cornurile 5-7 min. Se servesc călduțe.