Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Copăcei suspendați
© Redacția Kaufland

Copăcei suspendați

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 249/​1050
    kcal / kJ
  • 30 g
    carbo-hidrați
  • 3 g
    proteine
  • 13 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    249/1050 kcal/kJ, 30 g carbo-hidrați, 3 g proteine, 13 g grăsimi

Ingrediente (20 bucăți)

150 g zahăr pudră
300 g unt
480 g făină și făină pentru blat
2 gălbenușuri de ou
2 prafuri sare
100 g fondant roșu și verde
În plus: Hârtie de copt, ață decorativă

Preparare

    1

Se frământă zahărul, untul, făina, gălbenușul și sarea până se obține un aluat neted. Aluatul se înfășoară în folie și se lasă la rece cca 2-3 ore.

    2

Din fondant se formează 140 de boabe de dimensiunea celor de mazăre. Acestea se străpung cu o frigare mică pentru a putea trece mai târziu un fir prin acestea.

    3

Boabele de fondante se distribuie pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se lasă la uscat în cuptorul preîncălzit la 40 °C, convecție, timp de cca 90 de minute.

    4

Pentru fâșiile lungi, aluatul se întinde pe un blat peste care este presărată făină în așa fel să se obțină un dreptunghi (30 x 40,5 cm). Se taie dinspre partea subțire 20 de fâșii cu o lățime de 1,5 cm. Dinspre partea lată, se împarte în 6 fâșii de lungime diferită (2,5 / 4 / 6 / 8 / 9 / 11 centimetri).

    5

Fâșiile de aluat se așază într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tuturor fâșiilor li se face câte o gaură mică în centru cu ajutorul unei frigări, pentru a putea trece mai târziu prin acestea ața.

    6

Fâșiile din aluat se coc la 180 °C, convecție, timp de cca 12-16 minute și se lasă să se răcească pe grătarul pentru prăjituri.

    7

Pentru copăceii suspendați, se înșiră pe ață câte 6 fâșii diferite în ordinea mărimii alternându-le cu 8 bobițe.