Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
kaufland.ro/retete
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/10/76/Asset_1021076.jpg
© Burda România

Conopidă pane cu sos tartar

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

1 conopidă medie
2 ouă
1-2 linguri făină
sare
piper
200 ml ulei pentru prăjit

Pentru sosul tartar:

1 ou
1 gălbenuș
100 ml ulei
100 g smântână
1 linguriță muștar
0.5 linguriță zahăr pudră
zeama de la lămâie
1 castravecior murat
sare
piper
câteva fire de mărar și pătrunjel pentru decor

Util

  • Așezi conopida pe un platou și le stropești cu sosul tartar. Ornezi cu frunze de pătrunjel verde și mărar.


Preparare

1

Desfaci conopida în buchețele pe care le speli și le opărești în apă cu sare. O scurgi în strecurătoare. Bați ouăle împreună cu făina, sare și piper după gust, astfel încât să obții o compoziție moale, asemenea unei smântâni.

2

Treci buchetele de conopidă prin aluat și le prăjești în ulei încins. Le scoți pe hârtie absorbantă și le păstrezi la cald.

3

Pentru sos, fierbi oul tare. Mixezi gălbenușul fiert cu cel crud, muștarul și puțină sare, apoi torni câte puțin ulei și mixezi până îl încorporezi pe tot. La sfârșit, adaugi zeama de lămâie, zahărul, castraveciorul dat pe răzătoarea mică, sare și piper după gust.