Clătite cu oregano și ratatouille
Valori nutritive
(Per porție)-
485/2030kcal / kJ
-
55 gcarbo-hidrați
-
17 gproteine
-
21 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
485/2030 kcal/kJ,
55 g carbo-hidrați,
17 g proteine,
21 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
2 | ouă |
0.5 linguriță | sare |
1 linguriță | boia de ardei dulce |
100 ml | lapte bătut |
120 g | făină de hrișcă |
1 linguriță | oregano tocat |
100 ml | apă minerală carbogazoasă |
2 linguri | unt topit |
1 | ceapă mică |
1 | cățel de usturoi |
150 g | zucchini |
1 | vânătă mică |
200 g | ardei gras |
4 | roșii |
1 lingură | ulei de măsline |
piper proaspăt măcinat |
Util
-
Aceste clătite din hrișcă nu ascund doar aroma fină de oregano și umplutura delicioasă de legume, ci și substanțe bioactive, vitamina E benefică inimii, și proteine esențiale, care te relaxează. Pe lângă rutin, compus ce fortifică vasele de sânge, hrișca mai conține aminoacizi esențiali, vitamine și minerale. Din semințele cu efect protector asupra celulelor, fortifiant și calmant, se obține o făină fără gluten.
Preparare
- 1
Se prepară un aluat de clătite din ouă, sare, jumătate de linguriță boia de ardei, laptele bătut, făina, jumătate de linguriță oregano, apa minerală și untul topit. Se lasă aluatul să stea cel puțin 30 de minute.
- 2
Se descojesc ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se spală zucchini și vânăta, se curăță și se taie cubulețe de circa 2 cm. Se curăță ardeiul, se spală și se taie fâșii subțiri. Se spală roșiile și se mărunțesc.
- 3
Într-o oală, se călesc puțin ceapa și usturoiul în ulei. Se adaugă zucchini, vânăta și ardeiul; se prăjesc amestecând, timp de câteva minute. Se adaugă roșiile și 200 ml apă. Se condimentează legumele cu sare, piper, oregano rămas și boiaua; se fierb la foc mic timp de 15 minute.
- 4
Se încinge o tigaie teflonată mare. Se ia de pe foc. Se toarnă jumătate din aluat în tigaie și se întinde uniform. Se pune din nou tigaia pe foc și se coace clătita la foc mediu. De cum se desprind marginile clătitei de tigaie, se întoarce și se coace pe cealaltă parte.
- 5
Se împinge clătita pe o farfurie și se ține la cald, până când este gata și cea de-a doua clătită, din aluatul rămas. Se umplu clătitele cu ratatouille și se servesc.