Clătite mumie
Ingrediente (8 bucăți)
| 100 g | piure de spanac cu smântână, congelat |
| 2 | ouă |
| sare | |
| 80 g | făină |
| 1 linguriță | praf de copt |
| 50 ml | lapte |
| 1 | ceapă mică |
| 100 g | roşii cherry |
| ulei vegetal | |
| 1 | pulpă de roşii |
| 100 g | cremă de brânză |
| piper proaspăt măcinat | |
| 8 felii | brânză Gouda semi-maturată |
| 8 | măsline negre |
Preparare
- 1
Lăsaţi spanacul la decongelat. Bateţi ouăle spumă cu un vârf de cuţit de sare. Amestecaţi făina cu praful de copt şi adăugaţi-o treptat, alternativ cu laptele şi cu spanacul, în amestecul de ouă.
- 2
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Spălaţi roşiile cherry şi tăiaţi-le în sferturi. Căliţi-le pe amândouă într-o lingură de ulei încins. Adăugaţi pulpă de roşii şi crema de brânză, amestecaţi şi asezonaţi cu sare şi piper.
- 3
Din aluatul cu spanac prăjiţi 8 clătite mici în restul de ulei încins, ungeţi-le cu crema cu roşii, tăiaţi brânza Gouda în fâşii înguste şi aşezaţi-le astfel încât să arate ca o mumie.
- 4
Tăiaţi măslinele transversal în jumătăţi, aşezaţi-le ca ochi şi serviţi clătitele tip mumie.