
Clătite cu legume
Ingrediente (4 porții)
100 g | făină |
200 ml | apă minerală |
2 | ouă |
1 | ardei capia |
2 | morcovi |
2 | cepe verzi |
1 | ceapă uscată |
1 | dovlecel |
1 | țelină |
sos de soia | |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se pregătește aluatul pentru clătite. Se amestecă făina cu un praf de sare și cu apa minerală. Se amestecă bine și se adaugă ouăle. Se bat energic cu telul. Se încinge o tigaie medie și se unge cu ulei înainte de prăjirea fiecărei clătite.
- 2
Se curăță și se spală toate legumele. Ardeiul, morcovii, dovlecelul și țelina se taie bastonașe. Ceapa verde se taie rondele iar ceapa uscată, solzișori.
- 3
Se încing 3 linguri de ulei de măsline și se prăjesc legumele. Se presară cu sare și piper. După ce s-au rumenit puțin, se stropesc cu sos de soia.
- 4
Se pune umplutură de legume pe fiecare clătită și se pliază ușor, nu se rulează total.
- 5
Se servesc fierbinți.