Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Clătite de hrișcă umplute cu spanac și urdă

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

Pentru clătite

150 g făină (tip 405)
100 g făină de hrișcă
1 ou
1 albuș
sare
ulei de floarea-soarelui

Pentru umplutură

300 g spanac proaspăt
300 g urdă
100 g brânză de vaci
2-4 linguri suc de lămâie
1/2 linguriță nucșoară rasă
piper negru

Pentru servire

boia
roșii
frunze proaspete de busuioc

Preparare

    1

Pentru clătite, se cerne făina împreună cu 1 linguriță de sare. Într-un castron se bat bine oul întreg, albușul și 450 ml de apă, apoi se toarnă treptat peste făină, bătând totul foarte bine. Se lasă deoparte 30 de minute.

    2

Pentru umplutură, se clătește spanacul și se curăță de codițe, apoi se pune încă umed într-o cratiță. Se acoperă și se rumenește 3-4 minute la foc potrivit, apoi se scurge bine.

    3

După ce spanacul s-a răcit, se stoarce și se toacă mărunt. Se amestecă brânzeturile cu spanacul și se asezonează cu zeamă de lămâie, nucșoară, sare și piper după gust.

    4

Pentru clătite, se pune o tigaie mică la foc mediu-iute. Se amestecă aluatul; dacă e prea gros, se adaugă câte o lingură de apă. Când tigaia e încinsă, se unge cu puțin ulei de floarea-soarelui, apoi se toarnă 2-3 linguri de aluat și se înclină tigaia astfel încât clătita să o acopere complet. Se coace clătita 1-2 minute sau până când marginile încep să se rumenească și să se ridice.

    5

Se dezlipesc ușor marginile cu o spatulă, apoi se întoarce clătita pe partea cealaltă, pentru 20-30 de secunde. Se întoarce doar când de dezlipesc marginile, altfel aluatul se va lipi de tigaie.

    6

Se coc încă 7 clătite, ungând tigaia ori de câte ori este nevoie. Se strâng clătitele pe o farfurie și se păstrează acoperite cu folie.

    7

Se pun 2-3 linguri de umplutură în centrul fiecărei clătite fierbinți, apoi se împachetează. Se așază câte 2 clătite pe o farfurie, se servesc cu boia și roșii ornate cu busuioc.