Ciorbă de stevie
Ingrediente (10 porții)
3-4 legături | ștevie |
2 legături | ceapă verde |
1 rădăcină | pătrunjel |
1 rădăcină | țelină |
1 rădăcină | păstârnac |
2 | morcovi |
2 | ardei capia |
sare | |
zeamă de varză sau borș | |
1 legătură | leuștean proaspăt |
1 legătură | pătrunjel proaspăt |
Preparare
- 1
Se spală stevia, frunză cu frunză, se usucă și se taie.
- 2
Se curăță ceapa, morcovul, ardeii capia, rădăcina de țelină, de pătrunjel și de păstârnac și se taie cubulețe.
- 3
Se adaugă toate legumele tăiate într-o oală cu apă și se pun la fiert. Se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă până când sunt se înmoaie legumele.
- 4
Cât fierb legumele, se spală orezul și se lasă deoparte, într-un bol. îCând legumele sunt fierte, se adaugă orezul și se lasă să fiarbă până când se umflă.
- 5
Se mai completează cu apă astfel încât să fie 4 L de ciorbă de stevie. Se adaugă 1 linguriță de sare și când apa începe să fiarbă se adaugă stevia tăiată.
- 6
Se lasă să mai fiarbă 4-5 minute, apoi se adaugă borșul sau zeama de varză acră.
- 7
Se mai lasă să dea în 2-3 clocote și se oprește focul.
- 8
Se presară verdeață proaspătă, (leuștean și pătrunjel) tocată mărunt și gata rețeta pentru ciorba de stevie.