Ciorbă de potroace
Ingrediente (10 porții)
| 1 l | zeamă de varză |
| 3 | aripi de curcan |
| 3 | gâturi de curcan |
| 1 | țelină medie |
| 2 | morcovi |
| 2 | ardei grași |
| 2 | cepe medii |
| 3 | cartofi |
| leuștean | |
| pătrunjel | |
| ardei iute | |
| sare | |
| piper |
Preparare
- 1
Se spală bine aripile și gâturile de curcan. Se pun la fiert în apă rece cu o linguriță rasă de sare și se ia spuma ori de câte ori se formează.
- 2
Se fierbe separat zeama de varză si leușteanul.
- 3
Se curăță și se spală zarzavaturile. Se toacă toate mărunt.
- 4
Când ciorba a fiert foarte bine, iar carnea se desprinde ușor de pe oase, se scoate carnea pe un platou.
- 5
Într-o cratiță se încinge ulei și se călesc ușor ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și cartofii.
- 6
Se adaugă apoi zeama de carne și carnea pe care am desprins-o de pe oase.
- 7
Se lasă să fiarbă la foc mic iar cînd sunt și legumele fierte, se adaugă zeama de varză cu leușteanul si pătrunjelul verde tocat și putin piper măcinat proaspăt.
- 8
Se servește fierbinte și se sărează după gust.