Ciorbă picantă de legume cu smântână
Ingrediente (6 porții)
| 300 ml | smântână |
| 100 ml | bulion |
| 50 ml | ulei |
| 300 g | conopidă |
| 250 g | fasole verde |
| 1 | ceapă |
| 3 | morcovi |
| 2 | fire de pătrunjel rădăcină |
| 1 | țelină |
| 1 | dovlecel |
| 1 | ardei iute |
| 1 | gulie albă mare |
| 2 | cartofi |
| 1 | ardei gras |
| 2 | roșii |
| 3 | gălbenușuri |
| pătrunjel, leuștean, frunze de țelină, mărar proaspat | |
| sare | |
| piper | |
| oțet |
Preparare
- 1
Se curăță legumele și se taie cubulețe.
- 2
Se pune la călit, într-o oală mare, în ulei încins ceapa tocată. Când s-a rumenit ceapa se adaugă cubulețele de ardei gras, de morcovi, pătrunjelul, țelina și ardeiul iute.
- 3
Se toarnă peste ele 2 l de apă. Se adaugă și cubulețele de gulie, fasolea verde și buchețelele de conopidă.
- 4
Se presară sare după gust.
- 5
Când ciorba dă în clocot, se adaugă cubulețele de dovlecei, cartofii si rosiile taiate in rondele și se presară verdeața.
- 6
Se lasă să fiarbă până când sunt toate legumele fierte.
- 7
Între timp se bat gălbenușurile cu 2 linguri de apă rece, apoi cu smântână. Ardeiul iute se curăță de semințe și se toacă mărunt. Se adaugă peste sosul de ou și smântână.
- 8
Se adaugă un polonic de ciorbă, se amestecă bine și se toarnă peste restul de ciorbă.
- 9
Se adaugă sare și piper după gust și se poate acri cu oțet. Se presară verdeață proaspătă.