Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ciorbă de lobodă

Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (10 Porție)

1 kg lobodă roșie
2 legături ceapă verde
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină țelină
2 morcovi
1 ardei gras roșu
sare
piper
zeamă de varză sau borș
1 legătură leuștean proaspăt
1 legătură pătrunjel proaspăt

Preparare

    1

Se spală loboda roşie, frunză cu frunză, se usucă și se taie în fâșii.

    2

Se curăță ceapa verde și se taie mărunt, iar rădăcinile de pătrunjel, de ţelină, morcovii şi ardeiul se taie cubuleţe.

    3

Se pun legumele le fiert într-o oală cu apă, cât să le acopere. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.

    4

Se completează cu apă astfel încât să fie 3, 4 litri de ciorbă de lobodă în total şi se lasă să fiarbă până dă în câteva clocote.

    5

Se adaugă o linguriţă de sare şi puţin piper şi când apa clocoteşte se adaugă loboda roşie tăiată.

    6

Se mai lasă să fiarbă 5-10 minute şi apoi se acreşte cu zeamă de varză sau borş. Se dă într-un clocot, se opreşte focul şi se pune o legătură de leuştean şi pătrunjel proaspete, tocate mărunt.

    7

Se serveşte cu mămăligă caldă şi cu un ardei iute alături. Dacă se doreşte se poate adăuga şi o lingură de smântână.