Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ciorbă de lobodă

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (10 porții)

1 kg lobodă roșie
2 legături ceapă verde
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină țelină
2 morcovi
1 ardei gras roșu
sare
piper
zeamă de varză sau borș
1 legătură leuștean proaspăt
1 legătură pătrunjel proaspăt

Preparare

    1

Se spală loboda roşie, frunză cu frunză, se usucă și se taie în fâșii.

    2

Se curăță ceapa verde și se taie mărunt, iar rădăcinile de pătrunjel, de ţelină, morcovii şi ardeiul se taie cubuleţe.

    3

Se pun legumele le fiert într-o oală cu apă, cât să le acopere. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.

    4

Se completează cu apă astfel încât să fie 3, 4 litri de ciorbă de lobodă în total şi se lasă să fiarbă până dă în câteva clocote.

    5

Se adaugă o linguriţă de sare şi puţin piper şi când apa clocoteşte se adaugă loboda roşie tăiată.

    6

Se mai lasă să fiarbă 5-10 minute şi apoi se acreşte cu zeamă de varză sau borş. Se dă într-un clocot, se opreşte focul şi se pune o legătură de leuştean şi pătrunjel proaspete, tocate mărunt.

    7

Se serveşte cu mămăligă caldă şi cu un ardei iute alături. Dacă se doreşte se poate adăuga şi o lingură de smântână.