Ciorbă de cartofi cu brânză şi bacon
Ingrediente (4 porții)
| 750 ml | supă de pui | 
| 100 g | bacon | 
| 200 g | smântână | 
| 50 g | făină | 
| 1 | ceapă | 
| 1 | usturoi | 
| 1 linguriță | busuioc uscat | 
| 0.5 linguriță | piper | 
| 2 | cartofi | 
| 0.5 linguriță | sos de ardei iute | 
| brânză Cheddar rasă | |
| pătrunjel proaspăt | 
Preparare
- 1
 
Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
- 2
 
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.
- 3
 
Se prăjeşte baconul într-o tigaie, până devine crocant. Se scurge bine într-o sită şi se pune pe prosop de hârtie pentru a se îndepărta excesul de grăsime. În grăsimea lăsată de bacon se călește ceapa și usturoiul.
- 4
 
Se adaugă făină, sare, busuioc şi piper. Peste acest amestec, se toarnă treptat supa de pui. Se lasă să fiarbă câteva minute.
- 5
 
Se decojesc cartofii şi se taie cuburi. Se adaugă împreună cu smântâna şi sosul iute în supă. Se lasă la fiert, însă fără să mai dea în clocot încă o dată.
- 6
 
La final se adaugă baconul. Supa se serveşte garnisită cu pătrunjel şi brânza Cheddar rasă.