Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Imaginea rețetei Ciorbă de burtă raw vegan
© RawCoco

Ciorbă de burtă raw vegan

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 82.66/​345.8
    kcal / kJ
  • 4.03 g
    carbo-hidrați
  • 2.23 g
    proteine
  • 7.13 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    82.66/345.8 kcal/kJ, 4.03 g carbo-hidrați, 2.23 g proteine, 7.13 g grăsimi

Ingrediente (1 porție)

25 g caju hidratat
200 ml apă
60 g ciuperci pleurotus
10 g ardei roșu
10 g morcov
1 vârf de linguriță sare
1 vârf de linguriță piper
1 vârf de linguriță curry
1 vârf de linguriță turmeric

Pentru marinarea ciupercilor:

1 cățel usturoi
2 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie

Decor:

pătrunjel

Util

  • În bucătăria vegană și raw vegan, ciupercile pleurotus pot înlocui cu succes carnea. Sunt extrem de sățioase și pot fi folosite în ciorbe, chifteluțe și sărmăluțe vegane și raw vegan. Se pot găti la cuptor însă se pot consuma și crude, cu condiția de a fi marinate în prealabil, deoarece sunt foarte fibroase. Ciupercile pleurotus au un conținut mare de zinc și vitamine din complexul B. Astfel, prin consumul lor, putem ajuta la ameliorarea stărilor de anxietate, a epuizării fizice și intelectuale, dar și a stresului. Este bine de știut faptul că, prin consumul de ciuperci pleurotus stimulăm funcția imunitară, deoarece ele măresc producția de proteine antivirale protejând și reparând astfel țesuturile corpului.


Preparare

1

Pregătire anterioară: Nucile de caju se lasă la hidratat, în apă, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, nucile de caju se clătesc foarte bine, în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.

2

Marinarea ciupercilor: Ciupercile pleurotus se taie fideluțe şi se lasă la marinat, cel puţin 2 ore, împreună cu uleiul de măsline, usturoiul și zeama de lămâie.

3

Se mixează nucile de caju și apa până ce obținem laptele. Se transferă laptele de caju în bolul de servit.

4

Se taie ardeiul roșu cubulețe.

5

Se adaugă ciupercile pleurotus în laptele de caju împreună cu sosul în care au stat la marinat.

6

Peste laptele de caju și ciupercile pleurotus adăugăm mirodeniile: sare, piper, turmeric, curry.

7

Se adaugă în ciorbă ardeiul roșu tăiat cubulețe.

8

Se răzuiește morcovul direct în bolul de ciorbă.

9

La final se adaugă pătrunjelul.

10

Se poate păstra 1-2 zile în frigider.


Vezi cum se face


Poate ai poftă și de...