Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ciolan de porc cu cartofi și porumb

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg ciolan de porc afumat
500 g cartofi
600 g porumb
2 morcovi
2 cepe mari
100 ml ulei
100 g unt
20 g pătrunjel
20 g cimbru
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Înainte să se porționeze carnea pentru șase persoane, ciolanul de porc se scoate din frigider și se lasă afară la temperatura camerei pentru a se frăgezi.

    2

Pentru aromatizarea cărnii se folosesc 2 lingurițe cu vârf de sare, 1 linguriță cu vârf de cimbru, 1 linguriță rasă de piper și puțin pătrunjel tocat foarte mărunt cât să dea o aromă discretă. Se amestecă toate ingredientele foarte bine până se obține un amestec omogen.

    3

Între timp se pregătesc cartofii și legumele. Se ia o mandolină pentru legume și se taie cartofii în fâșii, în prealabil spălați și curățați după care se lasă la fiert pentru aproximativ jumătate de oră, ceapa tăiată julien iar morcovii spălați și curățați în patru.

    4

Toate ingredientele (legumele) se pun la călit într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline și se lasă la foc mic până ce aceștia devin ușor crocanți. După, se scot și se așază pe un șervet de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

    5

Separat, într-o tigaie de tip grătar și unsă cu un cub de unt se pun la rumenit bucățile de porumb întorcându-se pe ambele părți pentru o coacere foarte bună.

    6

Se încinge cuptorul la temperatura de 180°C, se așază într-o tavă ciolanul de porc si legumele, se acoperă totul cu o folie de aluminiu și se lasă la cuptor pentru aproximativ 1 oră și jumătate.

    7

Când carnea este gata, aceasta se montează pe o farfurie și se adaugă garnitura. Ca și garnitură se poate opta pentru o salată verde sau murături asortate.