Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Chuck eye steak cu glazură de trufe

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

400 g Chuck-Eye Steak K-Favourites
300 g cartofi noi
100 g unt
10 g pastă de trufe
20 g parmezan ras
1.5 căței de ustoroi
1 lămâie mică
20 ml ulei de măsline
100 ml apă
câteva fire de pătrunjel
câteva fire de tarhon
sare
piper

Util

  • După ce carnea a fost luată după foc, o puteți acoperi cu un vas până devine călduță, pentru a se păstra foarte suculentă.


Preparare

    1

Carnea, la temperatura camerei se masează cu putin ulei de măsline, sare și piper pe ambele părți. Într-o tigaie, de preferat de fontă, se rumenește carnea pe ambele părți, aproximativ 4 minute, la foc mediu. În ultimul minut, se adaugă în tigaie untul și tarhonul și cu ajutorul unei linguri de lemn se stropește uniform carnea cu sosul care s-a format în tigaie.

    2

Carnea se ia de pe foc și se lasă la odihnit pentru 10 minute. În acest timp, se prepară glazura de trufe și se pune apă la fiert pentru a blanșa cartofii, curațati și taiați în sferturi (dacă sunt mici, chiar în jumătăți).

    3

Sosul se asamblează într-un castron, unde se adaugă maioneza, pasta de trufe si usturoiul pisat si se amestecă, de mână, cu ajutorul unei furculițe, până textura acestuia devine omogenă. Pentru un gust deosebit, se toară deasupra fripturii.

    4

Cartofii tăiați se fierb pentru 10 minute în apă cu sare, apoi se trag în tigaie, în ulei de măsline, până se rumenesc.

    5

Se servesc alături de friptura de vită glazurată cu sos de trufe.