Chili sin Carne vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
695/2895kcal / kJ
-
59 gcarbo-hidrați
-
15 gproteine
-
40 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
695/2895 kcal/kJ,
59 g carbo-hidrați,
15 g proteine,
40 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
200 g | orez |
3 | ardei gras |
2 | morcovi |
2 | cepe mici |
1 cățel de | usturoi |
2 | ardei iuți |
285 g (greutate scursă) | porumb (conservă) |
2 conserve | boabe de fasole roșie (conserva, 250 g greutate scursă) |
1 conservă | fasole albă (conservă 250 g greutate scursă) |
3 linguri | ulei de măsline |
2 linguri | boia iute |
800 g | pastă de tomate |
1 lingură | boia de ardei ducle |
sare | |
piper | |
2 | lămâi |
1 legătură | coriandru |
400 g | smântână vegetală |
Util
-
După preferințe, poți adăuga felii de soia.
Preparare
- 1
Pregătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- 2
Se spală ardeii, se curăță, se îndepărtează coaja și se taie în bucăți mari. Se spală morcovii , se usucă, se decojesc și se taie în cuburi. Se decojesc ceapa și usturoiul și se taie fin. Se spală ardeiul iute, se taie pe lungime, se curăță și se taie în fâșii. Scurgeți porumbul și fasolea într-o sită și clătiți cu apă.
- 3
Se încălzește uleiul într-o cratiță și se sotează ceapa, usturoiul, morcovii și ardeii la foc mediu. Se adaugă pastă de tomate și se fierbe totul pentru câteva minute. Se adaugă roșiile și se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Se adaugă porumb și fasole și se fierbe timp de 10 minute. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei dulce.
- 4
Se spală lămâile, se usucă și se taie fâșii. Se spală coriandrul și se usucă și se aleg frunzele. Se servește cu smântănă, lime și coriandru.