kaufland.ro/retete
Chifteluțe suedeze
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
| 350 ml | lapte |
| 100 g | smântână |
| 400 g | carne tocată amestec |
| 200 g | unt |
| 100 g | dulceață de merișoare |
| 50 g | pesmet |
| 8 | cartofi |
| 1 | ou |
| 1 | ceapă |
| 1 linguriță | enibahar |
| sare |
Preparare
- 1
Se curăță cartofii, se taie și se pun la fiert. Se scurg bine, se pasează și se freacă împreună cu 50 g unt și 100 ml lapte. Se pune sare după gust.
- 2
Se pune pesmetul în 250 ml lapte. După ce s-a umflat puțin, se adaugă carnea tocată, oul, enibaharul, ceapa rasă și sarea. Se frământă foarte bine.
- 3
Se formează chifteluțe mici. Se încing 200 g unt și se prăjesc.
- 4
În untul rămas după prăjire se adaugă smântâna, se lasă 2 clocote și se toarnă peste chifteluțe.
- 5
Se servesc lângă piureul de cartofi cu o linguriță dulceată de merișoare.