Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Chifteluțe raw vegan
© RawCoco

Chifteluțe raw vegan

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 523/​2188
    kcal / kJ
  • 22.7 g
    carbo-hidrați
  • 20.2 g
    proteine
  • 43.2 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    523/2188 kcal/kJ, 22.7 g carbo-hidrați, 20.2 g proteine, 43.2 g grăsimi

Ingrediente (1 porție)

70 g semințe de floarea soarelui
20 g semințe de cânepă
5 g roșii deshidratate
10 g țelină
1 linguriță fulgi de drojdie inactivă
1 cățel usturoi
0.5 linguriță oregano
1 vârf de linguriță sare
1 vârf de linguriță piper
1-2 fire pătrunjel
1-2 fire mărar

Decor:

semințe de cânepă
pătrunjel

Util

  • Drojdia inactivă este un organism unicelular, tulpină a drojdiei Saccharomyces Cerevisiae. Se găsește în magazinele naturiste sub formă de fulgi sau pudră de culoare gălbuie. Această drojdie este plină de substanțe nutritive din complexul vitaminelor B, dar și acid folic, seleniu sau zinc, fiind bogată și în proteine de cea mai bună calitate. Nu conține gluten și are un nivel redus de sodiu. Fulgii de drojdie inactivă au o aromă de nuci și brânză (asemănătoare parmezanului). Ei pot fi presărați peste salate, paste, tocănițe, piure-uri, topping-uri, smoothie-uri sau supe.


Preparare

    1

Pregătire anterioară: seminţele de floarea soarelui se spală într-un jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minim 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în reţetă, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.

    2

Se mixează seminţele de floarea soarelui, seminţele de cânepă, roşiile deshidratate, țelina, fulgii de drojdie inactivă, usturoiul, oregano, sarea şi piperul până când compoziţia devine o pastă omogenă. Textura nu trebuie să fie foarte fină.

    3

Se amestecă pasta obținută cu mărarul și pătrunjelul tocat mărunt.

    4

Se formează chifteluţele, se așază pe farfuria de servit. Se decorează cu semințe de cânepă și câteva frunzulițe de pătrunjel. Se lasă o oră în frigider după care se pot consuma.

    5

Modalitate de păstrare: 2-3 zile în frigider.