Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Chiftele din spată de porc

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

1 kg carne tocata din spată de porc
100 g pâine
150 ml ulei de măsline
4 căței usturoi
3 cepe mici
3 ouă mari
1 legătură mărar verde
10 g cimbru uscat
100 g pătrunjel
10 g sare
10 g boabe piper

Preparare

    1

Carnea se spală cu apă rece, se taie cuburi și se toacă prin mașina de tocat carne, sau se taie cu cuțitul mărunt și se lasă într-un vas încăpător. Ceapa se curăță de coajă, se taie mărunt și se pune peste carne. Usturoiul se curăță de coajă, se zdrobește și se freacă ca pentru mujdei, apoi se pune peste carne. Mărarul proaspăt se spală cu apă rece, se toacă mărunt și se adaugă peste carne iar la final se adaugă și pâinea umezită în puțină apă si stoarsă bine în mână.

    2

Peste carnea gata preparată se presară, după gust, sare, cimbru, piper negru măcinat și ouăle bătute. Compoziția rezultată se amestecă foarte bine și se lasă zece minute să prindă gust, timp în care se pregătește o tigaie întinsă pentru prăjit chiftele. Pentru o bună omogenizare se mai amestecă încă o dată compoziția de chiftele, se gustă, se mai potrivește de sare și piper (dacă mai este nevoie) și se începe modelarea cărnii. Se frământă totul cu mâinile ca să se asigure că mixul devine omogen iar apoi se modelează chiftelele în funcție de mărimea dorită. Important este sa fie modelate egal.

    3

Cu palmele umede se ia din compoziție cu ajutorul unei linguri o bilă de carne și se modelează chiftelele la forma și mărimea dorită. În tigaia pregătită, se pune uleiul de măsline, apoi chifetele una după cealaltă. Se prăjesc la foc potrivit cate 2-3 minute pe fiecare parte, până sunt frumos rumenite dar nu arse sau foarte uscate. Când capătă o crustă frumoasă și ușor crocantă dar interiorul trebuie sa rămână moale și suculent, iar apoi se scot pe servețele de hîrtie pentru a absorbi din ele excesul de ulei.

    4

Chiftelele se servesc calde cu muștar, o garnitură de cartofi prăjiți și o salată verde, sau se lasă să se răcească și se gătesc cu sos tomat sau marinat.