Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Chiftele din carne tocată cu salata de quinoa

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

800 g carne tocată amestec
100 g Quinoa (sau amarant)
100 ml ulei de măsline
100 g bacon
3 ouă
1 ceapă albă
4-5 căței usturoi
2-3 lămâi
1 legătură pătrunjel
1 legătură ceapă verde
2 foi dafin
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Carnea, scoasă din timp si păstrată la temperatura camerei, se pune într-un bol, se adaugă cartofii deja fierți și răciți, apoi pisați cu un tel sau mixărul, ouăle, ceapă albă tocată mărunt, sucul de la 2 lămâi și coaja de la o lămâie, usturoiul pisat, sare și piper după care această compoziție se frământă până devine omogenă. Ceapa verde, pătrunjelul, foile de dafin și cimbrul proaspăt se toacă mărunt și se integrează în compoziție.

    2

Separat, într-o tigaie, de preferat din fontă, se adaugă și încinge uleiul de măsline, se porționează compoziția de chifltele în podul palmei și în această baie, se întroduc pe rând, chiftelele gata împărțite în mod egal până se rumenesc pe ambele părți.

    3

În paralel, se fierbe quinoa, se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline. Pentru un plus de savoare se poate adăuga bacon prăjit mărunțit. Chifteluțele se servesc alături de garnitura de quinoa, de preferat calde, fiind un preparat care se poate servi indiferant de anotimp.