Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Chiftele din carne de porc cu susan

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 bucăți)

1 kg carne tocată de porc
100 ml ulei de măsline
50 ml sos de soia
300 g semințe de susan
100 g susan alb
1 l smântână de gătit
10 g boia dulce
50 g curry
50 g ghimbir
4 ouă
2 legături pătrunjel
10 g sare
10 g piper

Preparare

    1

Carnea tocată de porc păstrată la temperatura camerei se condimentează cu boia dulce, sare, puțin praf de curry, ghimbir, piper și pătrunjelul tocat mărunt și totul se pune într-un bol, peste care se adaugă ouăle și se amestecă foarte bine toată compoziția. Se frământă totul cu mâinile ca să se asigure că mixul devine omogen iar apoi se modelează chiftelele în formă de sfere de minge de ping-pong în funcție de mărimea dorită. Important este să fie modelate în mod egal. La final, chiftelele se tăvălesc pe toate părțile prin susan și se lasă deoparte.

    2

Se pune la încins o tigaie, de preferat de fontă, în care s-a adăugat ulei pentru a se prăji chiftelele iar în altă tigaie se prepară sosul pentru chiftele obținut din smântână de gătit și sosul de soia. Sosul care urmează să fie preparat, se gătește la foc mic pentru aproximativ 5-6 minute, timp în care acesta se amestecă tot timpul cu o spatulă.

    3

În tigaia în care s-a încins uleiul de măsline, se scufundă chiftelele în el, atâtea câte încap în tigaie și se lasă la rumenit la foc mediu până când capătă o culoare aurie, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă de mai multe ori. Când sunt suficient de rumenite, se scot din tigaie apoi se așează într-o sită sau pe un prosop de hârtie absorbant și se lasă să se tempereze.

    4

Chiftelele se servesc calde sau reci alături de o garnitură ușoară ca aperitiv, simple sau cu muștar cu sos, după preferința fiecăruia. Pe deasupra lor, se presară pătrunjelul verde și se asezonează după gust cu sare și piper și câteva frunze de mentă.