Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Chiflă vegetariană cu feta și ajvar

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 424/​1779
    kcal / kJ
  • 49 g
    carbo-hidrați
  • 15 g
    proteine
  • 18 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    424/1779 kcal/kJ, 49 g carbo-hidrați, 15 g proteine, 18 g grăsimi

Ingrediente (8 bucăți)

Pentru aluat:

500 g făină de grâu (tip 550)
2 linguriță sare
1 pachet drojdie uscată K-Classic
275 ml apă călduţă
50 ml ulei de floarea soarelui

Pentru umplutură:

3 fire ceapă verde
4 tulpini pătrunjel
400 g brânză feta
300 g ajvar

Util

  • Acest preparat merge bine în combinație cu un amestec de ierburi și brânză dulce. Încearcă și cubulețe de bacon, ceapă verde, smântână și pătrunjel ca umplutură alternativă.


Preparare

    1

Pentru aluat se amestecă drojdia uscată cu apă. Se amestecă făina și sarea într-un castron. Se adaugă apa, drojdia și uleiul și se frământă cu telul unui mixer de mână sau al unui robot de bucătărie timp de aproximativ 10 minute, până când se formează un aluat neted. Aluatul se lasă acoperit într-un loc cald timp de 1 ½ oră.

    2

Pentru umplutură, se spală ceapa verde și pătrunjelul și se usucă. Se curăță ceapa verde și se taie în inele subțiri. Se toacă grosier frunzele de pătrunjel și se fărâmițează brânza feta.

    3

Preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 200 °C/aer circulant: 175 °C). Se frământă din nou aluatul pentru scurt timp. Se întinde pe o suprafață de lucru presărată cu făină de aproximativ 40 cm x 25 cm și se taie în două pe lungime. Se întinde ajvarul în centrul ambelor fâșii de aluat și se pune deasupra ceapă verde, pătrunjel și brânză feta. Se rulează ambele fâșii de aluat de sus în jos și se apasă ușor pe capete. Se împarte aluatul în 8 chifle cu ajutorul cozii unei linguri de lemn. Se așază chiflele într-o tavă cu hârtie de copt și se coc pe raftul din mijloc timp de aproximativ 20-25 de minute.