Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cheviche

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 638/​2669
    kcal / kJ
  • 43 g
    carbo-hidrați
  • 34 g
    proteine
  • 36 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    638/2669 kcal/kJ, 43 g carbo-hidrați, 34 g proteine, 36 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

1 ardei chili mic
1 cm rădăcină de ghimbir proaspăt
1 ceapă roșie mică
1 cățel de usturoi
1 lămâie verde bio
1 lămâie verde
300 g fileuri foarte proaspete de cod, șalău sau biban
1 avocado copt
2 roșii
6 tulpini de coriandru
400 g cartofi fierți tare
100 ml ulei
sare
piper

Preparare

    1

Ardeiul chili, ghimbirul, ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Lămâia verde bio se spală cu apă caldă, se usucă și coaja se răzuiește fin. Ambele lămâi se taie pe jumătate și se stoarce sucul.

    2

Fileurile de pește se clătesc cu apă rece, se usucă prin tamponare, se taie în cuburi de aproximativ 1,5 cm, se amestecă cu ardeiul chili, ghimbirul, ceapa, usturoiul, coaja și sucul de lămâie verde, păstrând aproximativ 1 lingură din acesta. Se condimentează cu sare și se lasă acoperit la rece, aproximativ 2 ore.

    3

Avocado se taie de-a lungul sâmburelui, pe jumătate, se scoate sâmburele și coaja, apoi se taie în lungime, în felii, și se picură restul din sucul de lămâie verde deasupra. Roșiile se spală, se lasă să se scurgă, se taie pe jumătate, se scot codițele și se taie felii. Coriandrul se spală și se usucă prin scuturare, apoi se rup frunzulițele de pe tulpini.

    4

Cartofii se curăță, se spală și se taie în felii de aproximativ 3 mm. Se încinge uleiul într-o tigaie și se rumenesc cartofii în aceasta, la foc mediu, întorcându-i uneori. Se condimentează cu sare și piper și se lasă să se scurgă pe un prosop de bucătărie.

    5

Cheviche se așază în farfurie cu cartofii crocanți, roșii și avocado. Se presară coriandru deasupra și se servește cu pâine proaspătă.